Het gezicht achter De Kruidenbrouwerij

Meester Herborist Renate Kleijn-Brouwer is de oprichtster van De Kruidenbrouwerij. Dit bedrijf heb ik opgericht, omdat ik mensen kennis wil laten maken met de eetbare natuur en de geneeskrachtige werking van ‘wilde’ planten.

De mens kwam vroeger aan zijn voedsel door het zoeken en het verzamelen van wilde planten, vruchten, noten en zaden. Het was vrij normaal om zelf kruiden te plukken en te verwerken. Omdat er nog maar weinig mensen over deze eeuwenoude kennis beschikken, wil ik deze kennis dan ook graag delen.

Ik ben geregeld in mijn tuin te vinden waar ik kruiden en eetbare bloemen voor Voedselcooperatie Sitopia kweek. Een gedeelte van de tuin is ingericht als pluktuin met Dahlia’s en eenjarige bloemen. Het telen zit in mijn bloed, want mijn beide opa’s hadden een grote moestuin waar ze uren in doorbrachten. Als kind was ik ook vaak te vinden in de kweekkas en de moestuin achter ons huis. Daar is mijn liefde voor bloemen en planten ontstaan. Na de middelbare school heb ik een 4-jarige opleiding tot bloemist gevolgd. Al geruime tijd ben ik me aan het verdiepen in de eetbare natuur en heb ik o.a. stage gelopen en vele workshops en kruidenwandelingen gevolgd. Ik heb bij De Sprenk de opleiding tot Meester Herborist gevolgd en ik ben lid van het Herboristengilde. De opleiding is een kruidenopleiding met de nadruk op gezondheidsbevorderende kruiden, wilde planten en voeding. Naast voeding en kruiden ben ik ook geïnteresseerd in natuurlijk leven.