Workshop natuurlijke schoonmaakproducten maken

Schoonmaakproducten die je in de supermarkt koopt, kunnen schadelijke en irriterende stoffen bevatten. Zelf je schoonmaakmiddelen maken is helemaal niet moeilijk en het bespaart je enorm veel geld. Tijdens deze workshop leer je drie natuurlijke schoonmaakproducten maken die je na afloop mee naar huis neemt.

– afwasmiddel
– wasmiddel
– allesreiniger

De recepten krijg je natuurlijk mee naar huis, zodat je ze thuis ook kunt maken. Deze workshop wordt gegeven in Asperen, centraal gelegen in het midden van Nederland. De exacte locatie volgt na aanmelding.

De Kruidenbrouwerij workshop natuurlijk schoonmaakproducten maken

Wat anderen zeggen over deze workshop

Onlangs bij Renate de workshop “natuurlijke schoonmaakproducten maken” gevolgd. Ik had geen idee wat me te wachten stond, maar ben erg verrast door de eenvoud van alles. Wanneer je eenmaal geleerd hebt hoe het moet, en dat weet Renate allemaal heel duidelijk uit te leggen, is het gemakkelijk, kost niet heel veel tijd en is ook nog eens voordelig.

Buiten dat was het ook nog eens een heel gezellige bijeenkomst, waar je tussen neus en lippen door ook nog heel veel extra informatie over planten en kruiden meekrijgt. Kortom: een echte aanrader.

Lia Madern

Het was een gezellige en vooral interessante avond bij ‘Renate’s Kruidenbrouwerij’ in Asperen, waar wij leerden om  zelf wasmiddel, allesreiniger en afwasmiddel te maken van natuurlijke middelen zoals o.a. klimopblad en azijn.

Daarbij vertelde Renate ook over het belang om ons milieu minder te belasten met allerlei soms toch wel agressieve en duurdere schoonmaak- en wasmiddelen. Ook had ze heerlijke kokos- dadelballetjes gemaakt en met ’n lekker kopje kruidenthee erbij was het een actieve en informatieve cursusavond.

Liesbeth Heijmen

De workshop was erg geslaagd. Renate heeft een hele leuke manier om dingen uit te leggen, en vervolgens aan de slag te gaan. Zij heeft ongelofelijk veel kennis die zij gaandeweg met ons deelde, zij is heel erg gedreven in de positieve zin en haar vrolijkheid maakt dat je na zo’n avond gewoon blij naar huis gaat. Met je zelfgemaakte producten en een lach op je gezicht.

Sabine Hahn